20 Eylül 2024 Cuma
DOLAR 34.13 ₺
EURO 38.14 ₺
STERLIN 45.50 ₺
G.ALTIN 2,875.54 ₺
BTC 62,962.68 $
ETH 2,451.61 $
BİST 9,900.25

Vanlılar yarından itibaren tedbirli olsun!

YerelVan 2621
Yayınlama: 16 Şubat 2024 Cuma 23:32 Kaynak: Basın Açıklaması Kurum: Van Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapılarak Van'da yarından itibaren etkili olacak yağışlar öncesi Vanlılara uyarı yapıldı.

Vanlılar yarından itibaren tedbirli olsun!

Van Büyükşehir Belediyesi, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgede karla karışık yağmur yağışı beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Meteorolojik verilere dayanarak yapılan uyarıda, vatandaşların dikkatli olmaları, özellikle trafikte ve dışarıda seyahat ederken tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Karla karışık yağmurun yollarda kayganlık oluşturabileceği ve görüş mesafesini azaltabileceği belirtildi. Belediye, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması ve gerektiğinde ulaşımın alternatif güzergâhlarla sağlanması konusunda da uyarılarda bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi'ın yaptığı açıklamada: "Yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Van’ın güney kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra ise il genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışının etkisine girmesi beklenmektedir. Yağışların, yarın aksam saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesi ile birlikte kar şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir.  Söz konusu kar yağışlarının, yarın (Cumartesi) gece yarısından sonra Van il merkezi ile kuzey ve doğu ilçelerinde (Muradiye, Çaldıran, Özalp, Saray) etkisini arttırması ve yükseklerinde kuvvetli kar yağışları şeklinde görülmesi beklenmektedir. Yağışlı sistemin Pazar günü akşam saatlerinden sonra il genelinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur." Denildi.

Vansesi Haber

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code