Deprem anında alınması gereken önlemler ve afet bilincinin geliştirilmesi kapsamında Erciş Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından Evliya Çelebi İlk ve Ortaokulu ve Kocapınar 50. Yıl İlk ve Ortaokulu ve Osmangazi İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere ve öğretmenlere deprem anında ne yapacakları ve sarsıntı sonrası tahliye bilgileri verilerek, eğitici deprem bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. 
Haber Resmi
Öğrenciler ve öğretmenler önce sınıflarda deprem anında hayat kurtaran “Çök, Kapan, Tutun” yöntemini uygularken sonrasında okul dışında bulunan deprem toplanma alanında düzenli olarak toplanma çalışmasını gerçekleştirdi.
Haber Resmi
Teoriden pratiğe dönüştürülen deprem tatbikatı eğitimine 112 Sağlık ekipleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri destek verdi. 
Haber Resmi
5. Sınıf öğrencisi Büşra Altay; “ Bugün okulumuzda deprem tatbikatı yaptık. Deprem anında yapmamız gereken kurallar hakkında bize bilgi verildi. Sınıfımızda çök, kapan, tutun yöntemini uyguladık. Dışarıda yuvarlak oluşturarak, oturduk. Öğretmenimizde bize bilgiler verdi. 
Haber Resmi
Öğretmen Cansu Çakmak Kocakalay; “Bugün okulumuzda önemli tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi hem bilgilendirmiş olduk hem de uygulamalı olarak göstermiş olduk. Öncesinde çocuklarımızı bilgilendirdik, arkasından siren sesiyle birlikte tatbikatımızı gerçekleştirdik. Güzel bir şekilde öğrencimizi aşağı indirdik orada yapılması gerekenleri söyledik. Arkasından broşür ile bilgilendirme sağladık. Güzel oldu teşekkür ederiz” dedi.