“Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde barındıran, On Bir Ayın Sultanı olan bir Ramazan Ayına daha ulaşmış bulunmanın engin huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Ramazan-ı Şerif, insanlığı zulmetten aydınlığa kavuşturan kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır. Ramazan ayı, varlık sebebimizi hatırlatan, ufkumuzu dirilten, kulluk bilincimizi yenileyen, gönülleri buluşturan, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen Kur’an ayıdır. Çünkü ‘muttakiler için bir hidayet rehberi olarak indirilen Kur’an’ı Kerim’ bu ayda indirilmiştir. Yüce Kitabımızın kendisinde indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ve Oruç ibadeti bu aydadır.
İslâm dünyasında başta ilk kıblemiz Mescidi Aksa’da, Peygamberler şehri Kudüs’te ve Filistin’de akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını temenni ediyor, Ramazan ayının manevi iklimini en yakınımızdaki kardeşimizden en uzaktakine, İslam Dünyasının dört bir yanında yaşayan kardeşlerimize dua ve yakınlaşma vesilesi yapalım; aynı tarih ve medeniyetin mensupları olarak oruç ibadetini unuttuklarımızı hatırlama imkânı kılalım.
Bu duygu ve düşüncelerle, Erciş’li hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayı mübarek olsun, bu mübarek ayın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini, ülkemizde ve İslam coğrafyasındaki sıkıntıları ortadan kaldırmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.